Nikolai

Mijn naam is Nikolai Baas (1977) en ik ben Holistic life coach.

Wij zijn als mens snel geneigd om andere mensen te helpen. Dit uit zich vaak in het geven van adviezen aan onze gesprekspartner. In mijn werk als HR adviseur heb ik regelmatig, om wat voor reden dan ook, gesprekken met mensen. Tijdens het voeren van deze gesprekken was ik regelmatig aan het adviseren. Dit wilde ik veranderen, ik wilde graag leren hoe ik iemand kan begeleiden in zijn of haar ontwikkelingspad.

Om deze reden ben ik begonnen met de opleiding tot Holistisch life coach aan de Academie voor Holistisch Coachen. Holistisch Coachen betekent dat de coach niet alleen kijkt naar de mentale of psychische factoren achter het menselijk gedrag, maar ook naar de lichamelijke, energetische en emotionele kanten van de mens en vraagstukken rondom zingeving bij betrekt.

Ik heb niet alleen geleerd hoe ik mensen kan coachen, maar ook om samen met mijn cliënt ademhaling- of ontspanningsoefening te doen.

Bij een ‘gezonde leefstijl’ gaat het over een gedragspatroon waarin aandacht is voor voldoende ontspanning, goede voeding en beweging. Waardoor klachten verminderen en kunnen worden voorkomen. Veel voorkomende klachten zijn: slecht slapen, nek-, rug- of darmproblemen, je futloos voelen gedurende de dag of in het algemeen ‘niet goed in je vel zitten’.

Het geeft mij voldoening als cliënten nieuwe inzichten krijgen, hierdoor patronen herkennen en daarom andere keuzes kunnen maken. Dit is de reden waarom ik mijn eigen praktijk ben gestart.